Kemikalier fra Rodalon er sundhedsskadeligt og kan påvirke dig som har MCS.

Rodalon er en sundhedsskadelig algefjerner!

Gennem mange år er Rodalon blevet brugt, når der skulle fjernes alger fra husets facade, fliser og tag. Men selvom det er et meget effektivt middel mod alger, så skal du ikke bruge det til det formål. For det må du faktisk slet ikke. Kemikalieloven siger nemlig, at midler som Rodalon er ulovligt at anvende som algefjerner. Hoveårsagen til at det er ulovligt er, at det er sundhedsskadeligt. Rodalon frigiver nemlig farlige kemikalier og hvis du lider af overfølsomhedssygdomme som MCS er du også i farezonen!

Når Rodalon først bliver skyllet ud i vandafløbet, så ender det i naturen. Ude i naturen går det blandt andet også ud over dyrelivet. Eksempelvis er der flere gange blevet fundet døde fisk i massevis i vandløbene rundt omkring i Danmark. Algebekæmpelsesmidler er lavet for at dræbe levende organismer. Derfor er det meget vigtigt at bruge et godkendt middel. For når midlet ikke er godkendt, så betyder det, at det kan være farligt for miljøet.

Selvom Rodalon er ulovligt, så bliver det ofte stadig taget i brug. Både når folk selv vælger at fjerne alger fra deres hus, men også når algebehandlingsfirmaer skal udføre deres arbejde. Derfor skal du være meget opmærksom på, hvilket firma du vælger til at behandle dit hus! Her er anbefalingen at kigge efter et algefirma som benytter en miljøgodkendt algefjerner, herunder midler i deres algebehandling.

Kun et godkendt middel til behandling af alger

I Danmark findes der kun et enkelt middel, som er godkendt som algefjerner. Det middel hedder Algefri N. Alle andre midler er ulovlige og sundhedsskadelige. Så hvis du skal hyre et firma til at fjerne alger fra dit hus, så skal du sørge for at spørge grundigt ind til, hvilket middel de bruger. Og hvis du selv har tænkt dig at rense dit hus fra alger, så skal du kigge grundigt på etiketten, hvor der står, hvilke kemikalier der er i produktet, før du bruger det. Og hvis du bliver i tvivl, så kan du altid slå produktet op i Miljøstyrelsens bekæmpelsesmiddeldatabase.

Når behovet for at få fjernet alger fra dit hus kommer, så er det derfor om at være vågen. Det kan være en større jungle at finde ud af, hvilket firma du skal vælge, eller hvilket produkt du skal tage i brug. Og selvom der stadig findes firmaer, som bruger ulovlige algefjernere, så er der mange, som du trygt kan stole på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *