Undgå uergonomiske kontormøbler i hverdagen.

Undgå sundhedsskader forårsaget af uergonomiske kontormøbler

Mange danskere sidder dagen lang foran en computer og arbejder. Disse mange stillesiddende timer kan have store konsekvenser for kroppen og medføre skader på primært nakke, skuldre, ryg og andre led, som hver dag bruges forkert, hvis ikke de korrekte kontormøbler benyttes. Det er vigtigt, at man rent sundhedsmæssigt har det godt på sin arbejdsplads, da det har stor effekt på den samlede arbejdsglæde. En glæde ved arbejdet styrker både motivationen og lysten til at udføre et godt stykke arbejde. Kontormøblerne spiller en stor rolle. De rette kontormøbler kan nemlig forebygge sundhedsskader og gøre hverdagen endnu mere effektiv.

Ergonomiske kontormøbler giver velvære på arbejdspladsen

Der findes specielt to møbler på din arbejdsplads, som har størst betydning for dit helbred. Dette er kontorstolen og hæve sænke skrivebordet. Med disse to kontormøbler er der forskellige ting, som er vigtige at være opmærksomme på:

  • De fleste arbejdsgivere bruger mange penge på at købe ergonomiske kontorstole til medarbejderne, men dette er ikke nok. Der er mange ting du selv skal gøre for at opnå det bedst mulige resultat. Det er vigtigt, at du indstiller stolen korrekt, sådan at du eksempelvis kan nå jorden med fødderne samt har den helt korrekte rygstøtte. Desuden er det vigtigt at stolens design opfylder dine behov. Eksempelvis kan en stabil stol med 5 hjul være værd at foretrække samt en stol uden armlæn, da armlænene kan forhindre, at stolen kan komme helt ind under bordpladen.
  • Ved indkøb at skriveborde er det vigtigt at vælge et skrivebord, der kan indstilles i højden –et såkaldt hæve/sænkebord. Når du indstiller dit hæve/sænkebord er det vigtigt at du har ca. 90 graders bøjning i dine albueled. Dette gælder både om du står op eller sidder ned.

Det er dog vigtigt at nævne, at det ikke kun er kontorstolen og skrivebordet, som giver sundhedsmæssigt velvære på arbejdspladsen. Andet kontorudstyr som musetrapper, siddebolde og underarmsstøttere kan alt sammen være med til at øge sundheden på arbejdspladsen. Spørgsmålet som mange virksomheder også stiller sig selv er, om det kan betale sig at gøre en forebyggende indsats for medarbejderne. Ifølge Magasinet Sundhed er svaret ja. Det får bl.a. sygefraværet til at falde og undersøgelser fra USA og Europa viser, at når virksomheden investerer 100 kr. på sundhed, så kan de forvente at få 150-1.200 kr. igen.

Alle tal peger desuden i retningen af, at når medarbejdere trives og er sundere, så arbejder de hurtige og bedre. Selvom gode kontormøbler til arbejdspladsen kan gøre meget for sagen, så er det også værd at nævne sundhedsordninger. Ordningerne gør blandt andet arbejdspladserne mere attraktive og udskyder pensionering. Med andre ord, det betaler det sig at investere i sundhed, samtidig med at det minimerer risikoen for sundhedsskader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *